Trubaduuri on edullisempi kuin bändi

Järkevä selitys tälle on toki se, että trubaduuri tekee työnsä yksin. Trubaduuri maksaa muutaman satasen. Bändi voi helposti kustantaa parikin tonnia. Vähän tietenkin riippuen kokoonpanosta ja settien määrästä. Se on paljon rahaa se.

Ja kyllähän hinta paljon ratkaisee. Ei kaiki halua laittaa paria tonnia synttäreiden tai häiden musiikkiesitykseen.

Jos haluat juhliisi monipuolista musiikkia, rentoa meininkiä ja viihdyttävää ohjelmaa, trubaduuri on hyvä valinta. Livemusiikki voittaa aina helposti Spotifystä striimatun listan. Trubaduuri voittaa jopa karaoken.

Trubaduuri sopii kaikkiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin

Suurinosa keikoistani on yksityishenkilöiden tilaamia juhlia. Häät, synttärit, tuparit, pikkujoulut, kesäjuhlat ovat hyvin tyypillisiä. Myös erilaiset yritykset käyttävät aktiivisesti palveluitani; pikkujoulut, kikoffit, kesäjuhlat, promotilaisuudet, terassit ja baarit. Onhan näitä!

Olen soittanut mm.  junan raivintolavaunussa, autossa, leirintäalueella, hotelleissa, baareissa, puistossa, taksiasemalla, Tampereella, Turussa, Turkissa, sisällä ja ulkona.

Trubaduuri sopii kaikkiin juhliin ja tapahtumiin, rajoitteita ei ole.

Trubaduuri on muutautumiskykyinen

Olen soittanut puku päällä, stetsoni päässä, porohattu päässä, octoberfest rensselit niskassa, 80- luvun vaatteissa ja mitä näitä nyt on. Keikoilla ei yleensä mennä kello kaulassa,  joskus ennalta sovittua soittoaikaakin voidaan vielä soveltaa paikan päällä.

Trubaduurin saa kivasti mukautettua juhlaan teemaan sopivaksi. Anna pukukoodi ja teema, niin trubaduuri noudattaa sitä!

Trubaduurin ohjelmistoon voi vaikuttaa livetilanteessa

Joidenkin keikkojen ohjelmistot suunnitellaan tarkemmin (häät) ja tehdään tarkemmat biislistat.  Jonnekin mennään vailla mitään suunnitelmaa. Pidän jostain syystä tuota jälkimmäisestä vaihtoehdosta.

Aloitan keikan usein niin, että soitan “pari alkuun” ja skannaan vähän, millaista jengiä esitystäni kuuntelee. Alan usein välittömästi kyselemään, että mitä saisi olla seuraavaksi? Vastaus on muuten usein paranoid.

Tarkoitan tällä sitä, että hyvä ja kokenut trubaduuri menee keikalle vailla sen tarkempaa suunnitelmaa. Kokenut ja monipuolinen trubaduuri haistaa yleisön musiikkimaun tai selvittää sen muulla tavoin. Hyvä trubaduuri soittaa niitä biisejä, mitä yleisö haluaa kuulla, eikä niitä mitä itse haluaa soittaa.

Apua biisien toivomiseen löytyy mun biislistalta, jonka löydät tästä.

Trubaduuri mielletään usein vanhaksi setämieheksi

Trubaduuri mielletään usein irkkutyyppiseksi vanhemmaksi (parrakkaaksi) mieheksi, joka soittaa Whiskey in the jaria irkkutyyppisen ravintolan nurkassa ottaen välillä huikkaa Guiness- oluesta.

Suomessa myy suomalainen musiikki. Voisi jopa sanoa, että mitä kuluneempi biisi, sen paremmin se uppoaa jengiin. Haluan muistuttaa, että trubaduuri ei ole vain pubin nurkassa istuva mies, vaan trubaduuri voi olla myös raikas, freesi ja monipuolinen viihdyttäjä, jonka kehtaa tilata vaikka omaan olohuoneeseen soittamaan.

Ulkomailla käydessä muuten huomaa kuinka useassa kuppilassa ja terassilla soi livemusiikki. Asialla on muuten itse the trubaduuri.

Suomessa ei soi. Johtuuko se siitä, että ihmiset eivät tiedä mihin trubaduuri parhaimmillaan pystyy tai millaisia viihdyttäjiä suomalaiset trubaduuri todellisuudessa ovat? Vai onko vika sittenkin hinnoittelussa, olemmeko me trubaduurit liian kalliita, kun emme tee kaljapalkalla keikkaa?