Trubaduuri kannattaa valita jo häitä suunniteltaessa.

Kannattaa ihmeessä lukea tämä kirjoitus kokonaan, mikäli meinaat tilata trubaduurin häihisi. Tai olet muuten vaan kiinnostunut tietäämään lisää trubaduurin duunista.

Teen vuosittain trubaduurina kymmeniä hääkeikkoja ympäri Suomea. Ehkä se kovin varaussesonki kesän keikoille alkaa vuoden vaihteen aikaan. Kaikki häät vietetään lähes poikkeuksetta lauantaina ja kesällähän lauantaipäiviä on vain kourallinen. Kannattaa olla siis ajoissa liikkeellä. Trubaduuri häihin kannattaa varata jo häitä suunniteltaessa.

Trubaduurina pienissä häissä.

Trubaduuri tilataan usein häihin, joihin haetaan nimenomaan mies ja kitara-tyyppistä esiintyjää. Usein tälläiset häät ovat pieniä tai alle 100 hengen häitä. Trubaduuri tuo häihin rennon ja intiimin tunnelman, johon on helppo heittäytyä mukaan. Vuorovaikutus yleisön ja trubaduurin välillä on hyvä ja ohjelmistoa viilataan usein livetilanteessa vielä entistäkin paremmaksi. Toki ennalta sovittu ja suunniteltu runko aina säilytetään.

Ohjelmisto suunnitellaan yhdessä etukäteen.

Yleensä häissä trubaduurin keikka alkaa hääparin valitsemalla häätanssilla, jonka jälkeen yleensä siirrytään perinteisempään tanssimusiikkiin. Joskus fiilistelen rauhallista musiikkia jo ruokailun taustalla. Loppuilta tulee usein soitettua menevämpää musiikkia hääparin ja yleisön toiveita mukaillen. Hääkeikkaan mahtuu aika laaja kattaus biisejä. Häävieraat ovat yleensä hyvin eri ikäisiä ja kaikkia tulisi jollain tavalla miellyttää – ainakin hetki, yhden biisin verran. Näin minä ainakin ajattelen.

Kaikki on sovittavissa keikkaa tilattaessa. Suunnitelmat, biisitoiveet ja aikataulut on helppo lyödä lukkoon sähköpostilla. Tai jos hääpari on läheltä, niin voimme toki mennä oldschoolisti vaikka kahvilaan suunnittelemaan!

Suunnittelen keikan fiiliksen, biisit ja setit aina hääparin toiveiden mukaan. Livejukeboksi on ollut hyvä useailla hääkeikoilla ja on varsinkin viimeisen setin kohdalla toiminut erittäinkin loistavasti. Livejukeboksi tarjoaa häävieraille mahdollisuuden juhlia toivebiisien vauhdittamana. Juhlijat voivat toivoa suoraan listalta, minkä biisin trubaduuri seuraavaksi vetää.

Palautetta;


llan musiikista vastasi kahden vajaan tunnin setillä Trubaduuri Pekka. Ja hän oli aivan mainio! Tämä rouva ”En pidä elävästä musiikista” vaihtoi mielensä täysin lennosta. Ihmiset olivat niin mukana ja kaikki teineistä vanhuksiin jorasivat tanssilattialla. Hänellä oli valmis biisilista mistä sai valita suosikkejansa sekä toivoa listan ulkopuolelta. Hän myös suostui pitämään musavisan polttariporukallemme.

Soittaminen oli luovaa, hän vaihtoi kappaleita lennosta ja yhdisteli eri kertsejä, mikä sai aikaan ihanan innostuneita reaktioita. Toteutti myös vieraiden toiveita. Eli siis erittäin vahvasti läsnä tunnelmassa ja analysoi millaista musiikkai mikäkin hetki vaati.